Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul a eliberat opt foşti militari indieni condamnaţi la moarte

Al-Arabya
Qatar

Qatarul a eliberat opt foşti militari indieni condamnaţi la moarte pentru spionaj în favoarea Israelului, a comunicat luni Ministerul de Externe de la New Delhi, citat de AFP, potrivit Agerpres.

India nu a dat niciodată detalii despre cetăţenii respectivi sau despre presupusele lor infracţiuni, iar Qatarul nu a comentat cazul şi nu a făcut publice acuzaţiile.

Eliberarea celor opt a fost anunţată de presa indiană, care a precizat că printre cei opt bărbaţi se află şi foşti ofiţeri cu grade mari în marină, inclusiv comandanţi de nave de luptă, arestaţi la Doha în august 2022.

În octombrie anul trecut, autorităţile indiene au declarat că sunt "şocate" de condamnarea la moarte a respectivilor, pronunţată de un tribunal din Qatar. În decembrie, India a anunţat că pedepsele lor au fost "reduse", însă nu a a făcut alte precizări.

Cei opt erau angajaţi ai companiei Dahra din Golf, care - conform site-ului său de internet - oferă "soluţii complete de asistenţă" în domeniul aerospaţial, pentru securitate şi apărare.

Ziarul The Hindu a scris că ei spionaseră pentru "o ţară terţă", iar Times of India a afirmat că "potrivit mai multor surse" ar fi fost vorba de Israel.

Ministerul de Externe indian a afirmat în comunicatul de luni că guvernul Indiei apreciază eliberarea condamnaţilor, iar şapte dintre aceştia au revenit deja în ţară. Instituţia îi mulţumeşte emirului Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, pentru decizia care a permis repatrierea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.