Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul încearcă să medieze un acord între Israel şi Hamas privind eliberarea a 50 de ostatici

bbc
ostatici gaza

Mediatori din Qatar au încercat miercuri să negocieze un acord între Hamas și Israel care să includă eliberarea a aproximativ 50 de ostatici civili din Gaza în schimbul unei încetări a focului timp de trei zile, a declarat pentru Reuters un oficial informat despre negocieri, notează Reuters, potrivit Rador Radio România.

Acordul în discuție, care a fost elaborat împreună cu SUA, va prevedea ca autorităţile de la Tel Aviv să elibereze unele femei și copii palestinieni din închisorile israeliene și să sporească volumul ajutoarelor umanitare permis în Gaza, a spus oficialul. Dacă va fi finalizat, acordul ar marca cea mai importantă eliberare de ostatici deținuţi de Hamas de când gruparea militantă palestiniană a atacat mai multe regiuni din Israel și a luat prizonieri pe care i-a transportat ulterior în Gaza.

Hamas a acceptat prevederile generale ale acestui acord, dar reprezentanţii israelieni nu au făcut asta și încă negociază detaliile, a spus oficialul. Nu se știe câte femei și copii palestinieni va elibera Israelul din închisorile sale ca parte a acordului aflat în discuție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.