Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul oferă vaccin anti-COVID pentru toate persoanele evacuate din Afganistan

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin vaccinare

Qatar oferă vaccinuri COVID-19 persoanelor evacuate din Afganistan care stau temporar în statul arab din Golf, a declarat joi ministerul de Externe, relatează Reuters.

Qatar, care găzduieşte cea mai mare bază militară americană din regiune, a ajutat până acum la evacuarea a peste 40.000 de oameni în Doha şi va continua să faciliteze eforturile internaţionale în „zilele următoare”, potrivit mediafax.ro.

Cei care nu pleacă imediat în alte ţări primesc un test PCR şi vaccinul COVID-19, dacă este solicitat, a precizat ministrul, adăugând că Doha găzduieşte temporar „un număr mare de evacuaţi, majoritatea studenţi, familii şi jurnalişti”.

Presiunea de a finaliza mutarea a mii de străini şi afgani care au ajutat ţările occidentale în timpul războiului de 20 de ani împotriva talibanilor s-a intensificat, toate trupele americane şi aliate urmând să părăsească aeroportul în următoarele zile.

Qatar a convenit, de asemenea, cu Statele Unite să găzduiască temporar 8.000 de cetăţeni afgani, în timp ce Emiratele Arabe Unite şi Kuweit au spus că vor găzdui 5.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.