Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul va continua să ofere asistență umanitară pentru Fâșia Gaza și în 2020

fasia gaza

Qatarul va continua să ofere asistență umanitară pentru Fâșia Gaza și în 2020, a anunțat miercuri Mohammed Al-Emadi, emisarul special al acestei țări în enclava palestiniană, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Şedinţa de Guvern- Declarațiile lui Florin Cîțu și Ralucăi Turcan despre buget .

De la sfârșitul ultimului război din Fâșia Gaza, în 2014, Qatarul, cu acordul Israelului, a oferit asistență în valoare de peste un miliard de dolari Fâșiei Gaza, în principal pentru proiecte de reconstrucție și ajutoare alimentare pentru populație.

Moammed Al-Emadi a vizitat săptămâna aceasta Fâșia Gaza pentru a preda autorităților locale 22 de autospeciale de pompieri și alte vehicule de intervenție în situații de urgență. Cu ocazia vizitei, acesta a discutat cu oficiali locali despre mai multe proiecte în domeniile energiei și sănătății.

„Pentru primul trimestru al anului vom continua, cu siguranță. Pentru restul anului, cred că vom continua, studiem cu atenție această problemă”, a declarat oficialul.

Într-o încercare de a reduce sărăcia și de a calma tensiunile de la granița cu Israelul, autoritățile din Qatar au oferit în 2019 peste 150 de milioane de dolari pentru ca singura centrală electrică din Gaza să poată să își asigure necesarul de combustibil. Totodată, Qatarul a oferit anul acesta ajutoare financiare pentru aproximativ 70.000 de persoane din Gaza.

Citește și: Victor Ponta a făcut anunțul- Decizia pe care a luat-o în privința pensiilor speciale

Oficiali israelieni și palestinieni au declarat că ajutorul financiar oferit de Qatar a contribuit la reducerea unor probleme ale palestinienilor, probleme care, de-a lungul vremii, au dus la tensiuni între palestinieni și israelieni.

Emadi a mai declarat că gruparea Hamas, care conduce Fâșia Gaza, a făcut o solicitare Qatarului pentru continuarea finanțării și în 2020. „După luna martie este foarte probabil să continuăm ajutorul lunar pentru generarea de energie și pentru ajutorarea celor nevoiași”, a adăugat Emadi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.