Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qualcomm şi SSW Partners, acord pentru preluarea producătorului de tehnologie auto Veoneer

World Stock Market
Qualcomm consolă

Producătorul de cipuri Qualcomm şi SSW Partners au ajuns la un acord definitiv pentru preluarea grupului suedez de tehnologie destinată sectorului auto Veoneer, pentru 4,5 miliarde de dolari, a anunţat luni compania suedeză, transmite Reuters.

Expertiza Veoneer în fabricarea sistemelor de asistare a şoferilor (ADAS) a făcut să fie o ţintă de preluare atractivă atât pentru Qualcomm cât şi pentru compania canadiană Magna, potrivit news.ro.

În luna august, Qualcomm s-a oferit să preia Veoneer cu o primă de 18,4% faţă de o ofertă de 3,8 miliarde de dolari făcută de Magna, care fusese acceptată de consiliul de administraţie al Veoneer.

Veoneer a anunţat într-un comunicat că Qualcomm şi SWW Partners, un parteneriat de investiţii din New York, vor efectua achiziţia ls un preţ de 37 de dolari pe acţiune în numerar.

Qualcomm a semnat în acest an un acord de colaborare cu Veoneer pentru dezvoltarea de software şi a unei platforme de cipuri pentru sistemele de asistare a şoferilor, numită Arriver.

Veoneer a arătat că SSW Partners va cumpăra toate acţiunile Veoneer şi va vinde afacerea Arriver către Qualcomm, păstrând afacerile de aprovizionare Tier-1 ale Veoneer.

"Această sturctură a tranzacţiei facilitează succesul pe termen lung al afacerilor Veoneer”, a afirmat compania Veoneer într-un comunicat.

Magna avea un interes similar în preluarea Veoneer, încercând să concureze cu producătorii de ADAS cum ar fi Aptiv, Bosch şi Continental.

Veoneer a precizat că a anulat acordul de achiziţie anterior convenit cu Magna.

Un comunicat al Magna arată că Veoneer îi va plăti un comision de 110 milioane de dolari în unra anulării acordului de preluare.

Acşiunile listate la Stockholm ale Veoneer, care în 2018 a fost sdeparată de producătorul de centuri de siguranţă Autoliv au urcat cu 4,5% în urma informaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.