Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Quebec ia măsuri împotriva variantei Omicron și reintroduce limite privind accesul persoanelor în baruri, restaurante şi magazine

facebook.com
izolare coronavirus

Autorităţile din Quebec vor introduce din nou anumite limite privind numărul persoanelor care vor avea acces în baruri, restaurante şi magazine pentru a frâna astfel răspândirea variantei Omicron a noului coronavirus, a anunţat joi prim-ministrul acestei provincii francofone din Canada, Francois Legault, citat de AFP.

Evocând "o situaţie critică", el le-a cerut locuitorilor din Quebec să îşi limiteze participările la reuniuni private în timpul sărbătorilor de sfârşit de an şi a precizat că doar 10 persoane vor fi autorizate să se întâlnească în aceeaşi locuinţă, potrivit Agerpres.

După vacanţele şcolare, unităţile de învăţământ din ciclul secundar şi universităţile vor trece din nou la sistemul de predare online pentru cel puţin o săptămână.

Începând de luni, 20 decembrie, magazinele, barurile, restaurantele, teatrele, lăcaşurile de cult şi sălile de sport din Quebec vor trebui să îşi limiteze capacităţile de primire la 50%. Discotecile şi barurile de tip karaoke vor fi din nou închise, la doar patru săptămâni după redeschiderea lor.

De asemenea, competiţiile sportive vor fi din nou întrerupte în această provincie canadiană, începând de luni.

Cel puţin 3.700 de cazuri noi de infectare cu SARS-CVoV-2 au fost înregistrate în cursul zilei de joi, depăşind precedentul record de infectări zilnice stabilit în luna ianuarie, au anunţat autorităţile sanitare din Quebec.

"Cred că nimeni nu ar fi spus, în urmă cu doar câteva săptămâni, că vom avea 3.700 de infectări astăzi", a declarat joi premierul Francois Legault, care evoca totuşi marţi posibilitatea de a sărbători Crăciunul într-un grup de 20 de persoane.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare din Quebec, intervalul dintre a doua şi cea de-a treia doză de vaccin va fi scurtat de la şase luni la trei luni. Însă doza de supra-rapel ("booster") nu va disponibilă pentru toate grupele de vârstă eligibile pentru vaccinare, aşa cum au anunţat miercuri autorităţile din Ontario, provincia învecinată şi cea mai populată din Canada.

Recrudescenţa epidemiologică asociată noii variante Omicron se face simţită în lumea întreagă, iar restricţiile, mai ales în privinţa călătoriilor, s-au înmulţit în Europa.

Miniştrii sănătăţii din ţările care fac parte din G7 au lansat joi seară un apel la cooperare internaţională în faţa variantei Omicron, pe care o consideră "cea mai mare ameninţare actuală pentru sănătatea publică mondială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.