Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Quinn este prima persoană transgender non-binară care câștigă o medalie la JO, după ce echipa sa a învins Suedia

france24.com
quinn

Quinn este prima persoană transgender non-binară care câștigă o medalie la Jocurile Olimpice. Vineri, 6 august, sportiva care joacă pentru echipa de fotbal feminin a Canadei a câștigat aurul la Tokyo, după ce echipa sa a învins Suedia.

Persoanele non-binare acoperă un set de identități care nu pot fi identificate exclusiv la un singur sex – feminin sau masculin. Se pot identifica și ca trans (sexul nu este exclusiv cel atribuit la naștere).

Quinn, care solicită să fie identificată după pronumele „They” sau „ei” (mai degrabă decât el sau ea) câștigase deja medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016. Dar, la acea vreme, sportivul de 25 de ani nu își dezvăluise în mod deschis transidentitatea non-binară. A făcut anunțul patru ani mai târziu, în septembrie 2020. „Am trăit mulți ani ca persoană trans cu oamenii pe care îi iubesc cel mai mult, mereu m-am întrebat când o să vorbesc public”, a scris Quinn pe Instagram.

Quinn a scris pe rețelele de socializare și în iulie anul trecut, arătându-și mândria de a participa la Jocurile Olimpice, cât și cea de a lupta pentru cauza trans (ai căror sportivi au fost autorizați să participe la Jocurile Olimpice din 2004). „Sunt trist să știu că au existat olimpici înaintea mea care nu au putut spune asta”. El a adăugat: „Mă simt optimist pentru schimbare. Schimbarea legilor. Schimbări în reguli, structuri și mentalități”.

„De cele mai multe ori, sunt conștient de realități. Femeilor trans li se interzice sportul. Femeile trans se confruntă cu discriminare și prejudecăți în timp ce încearcă să-și urmărească visele olimpice”.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo a participat un număr record de sportivi LGBTQ+ în mod deschis, potrivit unui raport Outsports transmis de People – 172, o creștere semnificativă comparativ cu Rio, în 2016 (56) și Londra, în 2012 (23).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.