Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Quo Vadis, Aida?, cu participare românească, a fost desemnat cel mai bun film european în 2021

mediafax.ro
cinema

Coproducţia "Quo Vadis, Aida?" cu participare românească a câştigat premiul pentru cel mai bun film european în 2021 în cadrul galei premiilor Academiei Europene de Film (EFA), desfăşurată sâmbătă seara la Berlin şi transmisă în direct online, transmite Agerpres.

Filmul, care a avut şapte nominalizări, şi-a adjudecat alte două importante premii europene, pentru cel mai bun regizor, Jasmila Zbanic din Bosnia Herţegovina, şi pentru cea mai bună actriţă, Jasna Duricic, care a interpretat rolul personajului principal, Aida.

"Quo Vadis, Aida?" este o coproducţie Bosnia-Herzegovina, Austria, Ţările de Jos, Franţa, Polonia, Norvegia, Germania, România, Turcia. Acţiunea are loc în Bosnia, 11 iulie 1995. Aida este traducător pentru Naţiunile Unite în micul oraş Srebrenica. Când armata sârbă cucereşte oraşul, familia ei se numără printre miile de cetăţeni care caută adăpost în tabăra ONU. Fiind o persoană din interiorul negocierilor, Aida are acces la informaţii cruciale pe care trebuie să le interpreteze. Ce se întrevede la orizont pentru familia şi poporul ei - salvare sau moarte? Ce ar trebui să facă? - rezumă site-ul EFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.