Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

R. Moldova: Candidata susţinută de Moscova, noul başcan al Găgăuziei

irina vlah

Irina Vlah, candidata susţinută de Partidul Socialiştilor (prorus) din Republica Moldova, care a beneficiat în timpul campaniei electorale de un sprijin puternic din partea Moscovei, a câştigat alegerile desfăşurate duminică pentru funcţia de guvernator (başcan) al Găgăuziei (Unitatea Teritorial Autonomă 'Gagauz-Yeri), din primul tur de scrutin, cu 51,01% de voturi, potrivit rezultatelor preliminare, relatează mass-media din Chişinău.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Comrat, capitala regiunii, Irina Vlah a fost votată de 32.543 dintre locuitorii cu drept de vot din Găgăuzia.

Contracandidatul său, Nicolai Dudoglo, susţinut de Partidul Democrat (PDM), a acumulat 19,05% din sufragii. Pe locul trei se clasează Valeri Ianioglo - cu 7,96%, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrală din această regiune din sudul Republicii Moldova.

Alegerile au fost validate de Comisia electorale regionale, care a raportat o prezenţă la vot de 58,1%.

Comisia Electorală urmează să prezinte luni, la ora 11.00, rezultatele preliminare ale scrutinului de duminică.

Guvernatorul în exerciţiu al Găgăuziei, Mihail Formuzal, a felicitat-o deja pe Irina Vlah cu victoria în alegeri, subliniind că restul celor nouă candidaţi ar trebui să accepte înfrângerea, fără a pune la îndoială legalitatea rezultatelor scrutinului, potrivit Gagauz.info.

Alegerile de ieri din UTA Găgăuzia au fost monitorizate de către 67 de observatori internaţionali din partea a 13 instituţii.

Guvernatorul Găgăuziei, sau başcanul, are un mandat de 4 ani şi, după numirea în funcţie, devine automat membru al guvernului de la Chişinău.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.