Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Racheta lui Djokovic din finala Roland Garros 2016, scoasă la licitație

novak djokovic

Racheta cu care Novak Djokovic a câștigat meciul din finala Roland Garros 2016 a fost scoasă la licitație pe un site de specialitate, iar specialiștii estimează că ar putea ajunge să fie vândută la peste 100.000 de dolari.

Djokovic l-a învins pe Andy Murray pentru a-și îndeplini unul dintre obiectivele sale, acela de a finaliza Grand Slam-ul carierei. Openul Franței a fost singurul titlu care i-a scăpat în anii precedenți, pierzând trei finale între 2012 și 2015, conform News.ro.

Rafael Nadal, care îl împiedicase să ia trofeul, a fost eliminat din turneul din 2016 din cauza unei accidentări, astfel că avea calea liberă. De asemenea, el a evitat o confruntare revanșă împotriva lui Stan Wawrinka, care îi luase trofeul cu un mai devreme, datorită lui Andy Murray, care l-a eliminat pe elvețian în semifinale.

Djokovic era marele favorit să câștige primul său Open al Franței, după ce a trecut de un mare obstacol în optimi, unde l-a învins pe Dominic Thiem în două seturi. În finală, el a obținut o victorie în patru seturi în fața lui Murray și a ridicat, în sfârșit, Coupe des Mousquetaires.

La scurt timp după victoria în fața britanicului, Djokovic a imitat celebrarea istorică a lui Gustavo "Guga" Kuerten la același turneu, desenând o inimă mare pe teren cu cadrul rachetei Head Speed, înainte de a o arunca în mulțime.

Racheta a fost prinsă atunci de Abby Doherty, care a decis să o scoată la licitație pe site-ul SCP Auctions din California, după șapte ani. Licitația maximă, la data de 28 noiembrie 2023, era de 19.489 de dolari. Experții site-ului consideră însă că ar putea ajunge la cel puțin 100.000 de dolari.

Doherty, care s-a pozat cu racheta pe stadion, era studentă la acea vreme și a spus că a fost o „decizie dificilă" să o scoată la vânzare. Racheta a fost comparată cu fotografiile de la acel moment pentru a se asigura autenticitatea sa.

„A fost o decizie foarte grea. Să ai această piesă foarte mișto de memorialistică sportivă, e deosebit, dar a stat în dulapul meu timp de șase ani.” a spus fanul norocos care a prins racheta lui Djokovic din finala Roland Garros 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.