Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimburi intense de focuri: Rachete trase simultan din Gaza şi Liban asupra Israelului

rachete israel iron dome

Sirenele de raid aerian au sunat joi după-amiază simultan în sudul şi nordul Israelului, tirurile de rachete fiind trase atât din Gaza, cât şi Liban, relatează The Times of Israel şi Jerusalem Post, conform news.ro.

Sirenele care avertizează că se apropie rachete au răsunat în oraşele din nordul Israelului, aproape de graniţa cu Libanul, precum şi în sudul Israelului, aproape de graniţa cu Fâşia Gaza.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au afirmat că 20 de rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului, declanşând alarme în Nahariya şi în comunităţile din apropiere.

Sirenele de raid aerian au sunat şi în Beersheba şi în zonele învecinate, în timp ce un val de rachete era lansat din Gaza. Anterior au fost lansate rachete spre Sderot, Ashdod şi Ashkelon.

Municipalitatea din Sderot spune că două rachete au căzut în oraş în timpul atacului din Gaza, provocând pagube, dar fără a provoca răniţi. Marea majoritate a locuitorilor din oraşul de la graniţa cu Gaza au plecat deja din oraş după masacrul din 7 octombrie.

Trupele israeliene au răspuns cu focuri de artilerie împotriva sursei tirului cu rachete.

Ulterior, gruparea teroristă Hamas a revendicat responsabilitatea pentru lansarea de rachete din Liban spre nordul Israelului. Gruparea cu sediul în Fâşia Gaza a afirmat că filiala sa din Liban a lansat aproximativ 30 de rachete spre Nahariya şi Shlomi. Şi Hezbollah şi-a asumat responsabilitatea pentru tiruri iniţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.