Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploaia de rachete care a căzut peste Ucraina este 'stilul' noului comandant rus al 'operațiunii militare speciale' (serviciu secret)

generalul Serghei Surovikin

Reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Andrei Yusov, a declarat luni, potrivit Ukrinform, că zecile de rachete care au lovit orașele ucrainene reprezintă o demonstrație făcută de noul comandant instalat de Kremlin în fruntea armatei ruse care luptă în Ucraina.

Confruntat cu eșecuri pe câmpul de luptă din Ucraina, Vladimir Putin l-a numit recent pe generalul Serghei Surovikin ca șef al operațiunii militare speciale.

General de armată al Forțelor Armate Ruse și comandant al Forțelor Aerospațiale, Serghei Surovikin a fost și comandant al Grupului de Forțe din Siria în intervenția militară rusă în Războiul Civil. De asemenea, el a fost comandantul Grupului de Armate „Sud” al Forțelor Armatei Ruse în invazia rusă a Ucrainei din 2022.

Acum, bombardând Ucraina, Surovikin vrea să-i arate lui Putin „rezultate rapide”, spune serviciul de informații al armatei ucrainene. „Acesta este stilul lui, să arunce rachete în infrastructură, în special asupra obiectivelor de infrastructură civilă. A făcut asta pentru a-i arăta lui Putin niște rezultate rapide”, a spus Yusov, potrivit Ukrinform.

Atacuri cu ”zeci de rachete” ruse şi drone iraniene de tip Shahed au vizat Ucraina din nord în sud şi din est în vest, atingând Kievul şi regiunile Hmelnîţkîi, Liov, Dnipro, Viniţia, Zaporije, Sumî, Harkov şi Jitomîr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.