Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rachetele britanice Storm Shadow ar fi intrat deja în luptă: Acuzațiile lansate de ruși după exploziile din Luhansk

storm shadow

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că avioanele ucrainene de luptă au lovit două obiective industriale din orașul Luhansk, aflat sub control rusesc, cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, relatează Reuters, potrivit Rador.

Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă. Marea Britanie a devenit joi prima țară care a declarat că a început să furnizeze armatei ucrainene rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune. Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a spus că rachetele pot fi folosite pe teritoriul ucrainean, dând de înțeles că a primit asigurări de la autorităţile de la Kiev că nu vor fi folosite pentru a ataca ținte în interiorul granițelor acceptate internațional ale Rusiei. Ministerul rus a comunicat că rachetele au lovit, vineri, o fabrică de polimeri și una de procesare a cărnii din Luhansk.

"Rachetele aer-sol Storm Shadow furnizate regimului de la Kiev de Marea Britanie au fost folosite pentru atac, contrar declarațiilor autorităţilor de la Londra conform cărora aceste arme nu vor fi folosite împotriva țintelor civile", a transmis ministerul. Ministerul a comunicat, de asemenea, că forţele ruse au doborât două avioane de război ucrainene - un Su-24 și un MiG-29 - care au lansat rachetele respective. În cel mai recent buletin, ministerul a mai transmis că forțele ruse au ocupat încă un bloc din orașul Bahmut. "Unitățile Forțelor Aeropurtate au oferit sprijin unităților de asalt și au atacat inamicul pe flancuri", se afirmă în comunicat. Ministerul folosește adesea termenul "unități de asalt" pentru a desemna miliția privată Wagner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.