Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Racordarea unităţii mobile ATI la Secţia de boli infecţioase, soluţia ca SJU Suceava să redevină non-COVID

flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că soluţia prin care clădirea nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava să redevină în întregime non-COVID o reprezintă racordarea unităţii mobile de terapie intensivă donată prin campania 1cm.ro la pavilionul Secţiei de boli infecţioase.

"Am identificat şi vom implementa soluţia prin care Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava va avea propria unitate de terapie intensivă", a spus Flutur.

El a anunţat că, în şedinţa deliberativului judeţean de joi, se vor aloca SJU Suceava fonduri pentru achiziţionarea unei construcţii modulare şi a unei rampe metalice prin care se va realiza racordarea la pavilionul Secţiei de boli infecţioase a unităţii mobile de terapie intensivă primită de la Crucea Roşie.

Unitatea mobilă de terapie intensivă are o capacitate de 12 paturi, este echipată cu 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcţii vitale şi 72 de injectomate, dispune de un generator propriu, de rezervă de apă şi de grupuri sanitare.

''Vrem ca spitalul vechi să preia tot ce este nevoie pentru ca în spitalul nou să nu mai existe cazuri de COVID, decât în situaţii de urgenţă, pentru cazuri de infarcte, accidente rutiere, accidente vasculare cerebrale la persoane infectate cu COVID-19", a spus Flutur.

Prin campania "1 centimetru de fapte - cu toţii în linia întâi", iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, a fost achiziţionată o unitate mobilă de terapie intensivă, cu scopul de a ajuta comunitatea suceveană, una dintre zonele cele mai afectate de pandemie.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost cumpărată de Crucea Roşie Suceava şi a fost donată SJU Suceava în luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.