Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rada Supremă a aprobat sancţiuni împotriva deputaţilor ruşi şi dreptul civililor la autoapărare şi arme de foc

Reuters
steag ucraina

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a aprobat miercuri impunerea de sancţiuni împotriva a 351 de cetăţeni ruşi, printre care deputaţii care au votat pentru recunoaşterea independenţei teritoriilor controlate de separatişti şi trimiterea de trupe ruse în estul Ucrainei, informează Reuters.

Sancţiunile vizează aproape toate tipurile de activităţi, interzicând intrarea pe teritoriul Ucrainei, accesul la bunuri, capital, proprietăţi, autorizaţii de afaceri, potrivit Agerpres.

Consiliul de securitate urmează să valideze sancţiunile.

De asemenea, Rada Supremă a votat, în primă lectură, proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul la autoapărare şi să poarte arme de foc.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi mobilizarea rezerviştilor cu scopul de a completa efectivele armatei care luptă împotriva miliţiilor proruse din Donbas.

Şeful statului ucrainean a anunţat că ''în scurt timp'' vor fi organizate exerciţii de antrenament pentru rezerviştii care vor face parte din unităţile de apărare a teritoriului.

Una din cele mai grave crize de securitate de decenii în Europa este în desfăşurare după ce Rusia a recunoscut independenţa celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova că a distrus discuţiile de pace menite să pună capăt conflictului de opt ani din regiune, arată Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.