Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rada Supremă a respins joi demisia premierului ucrainean Volodimir Groisman

romania ucraina

Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a respins joi demisia premierului Volodimir Groisman, pe care acesta o prezentase săptămâna trecută după învestirea noului preşedinte Volodimir Zelenski, o decizie care menţine actualul guvern în funcţie pentru următoarele câteva luni, informează AFP şi Ukrinform, potrivit agerpres.ro.

Doar 97 de deputaţi, dintr-un minim necesar de 226, au votat în favoarea demisiei lui Groisman, în funcţie din aprilie 2016.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

'Vreau să vă mulţumesc!', a reacţionat premierul de 41 de ani, care înaintea votului declarase că este pregătit să accepte orice decizie a parlamentului.

Groisman şi-a prezentat demisia săptămâna trecută, invocând dezacorduri cu noul şef al statului Volodimir Zelenski, fost actor de comedie şi un novice în politică.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

El şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile parlamentare anticipate stabilite la 21 iulie de către Zelenski.

Potrivit legislaţiei ucrainene, guvernul nu este obligat să demisioneze după schimbarea preşedintelui, dar trebuie să o facă în mod obligatoriu după noile alegeri parlamentare.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

Executivul va continua deci să-şi exercite funcţiile provizoriu până la formarea noii coaliţii parlamentare care va desemna noul guvern.

Zelenski (41 de ani), care a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale cu 73% din voturi, a promis să destructureze vechiul sistem şi să reînnoiască elitele politice din această fostă republică sovietică, confruntată cu un conflict armat cu separatiştii proruşi şi cu grave dificultăţi economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.