Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RADIOCOM a semnat contractul pentru dezvoltarea televiziunii digitale terestre

twitter.com
telecomunicatii economie

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM) a semnat, vineri, contractul pentru furnizarea echipamentelor de emisie necesare implementării reţelei naţionale a Multiplexului 1, pe care vor fi transmise posturile publice de televiziune, informează Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

RADIOCOM este o companie aflată în portofoliul MCSI.

Proiectul de televiziune digitală terestră va fi implementat în 228 de staţii de difuzare şi va permite recepţia free-to-air a programelor operatorului naţional de televiziune de către aproximativ 94% din populaţia ţării.

Acest contract, în valoare de 59.371.706 lei, fără TVA, reprezintă prima achiziţie în cadrul proiectului de implementare a televiziunii digitale terestre. Finanţarea întregului proiect este asigurată atât din surse externe - Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Alpha Bank România, cât şi din surse proprii ale RADIOCOM.

RADIOCOM este operatorul naţional care asigură, conform licenţei, preluarea, transportul şi difuzarea programelor publice de televiziune în format digital terestru, începând din 17.06.2015, printr-o soluţie tranzitorie, precizează MCSI.

"Semnarea acestui contract marchează practic startul implementării digitalizării efective a televiziunii terestre în România, ceea ce reprezintă un beneficiu major pentru consumatori, pentru că oferă posibilitatea accesului la servicii de calitate superioară, atât imagine, cât şi sunet. Totodată, implementarea televiziunii digitale terestre la nivel naţional reprezintă pentru RADIOCOM o nouă etapă de modernizare din punct de vedere al creşterii competitivităţii şi diversificării serviciilor de broadcasting", a comentat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.