Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radiografie BOMBĂ - Cum se poziționează partidele din România în TOATE sondajele de pe piață

Mai sunt două luni până la alegeri, iar în spațiul public au apărut sondaje care arată încrederea de care au parte partidele. Ce e drept, procentul mai ridicat este în relație directă cu cel care a comandat sondajul. MEDIAFAX face o radiografie a sondajelor apărute anul acesta, conform Mediafax.

Citește și: CUTREMUR după decizia lui Tudorel Toader: Victor Ciutacu, Dan Andronic, Radu Tudor și Emilia Șercan au EXPLODAT la adresa ministrului Justiției

Anul 2019 a venit cu primele date care arătau cum stau partidele. Un sondaj realizat de Sociopol, condus de Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al PSD în guvernarea lui Victor Ponta, arată că PSD se afla pe primul loc în încrederea alegătorilor.

Întrebarea era legată de un posibil scrutin la parlamentare, iar datele prezentate au fost: PSD-33%, PNL- 20%, ALDE-11%, USR (9%) și PLUS (6%) însumau 15%, Pro Romania- 8%, PLUS- 6%, UDMR- 4%, PMP-2%.

Sondajul era anunțat ca fiind de studiu al pieței la inițiativa Sociopol, pe un eșantion de 1,003 persoane, iar metoda culegerii datelor era: interviuri telefonice (CATI, 1,003)

A urmat sondajul realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS, în perioada 13-28 februarie 2019, pe un eşantion de 1500 de respondenţi, la domiciliul acestora,care arăta că PSD ar câştiga alegerile europarlamentare.Sondajul arăta că PSD conduce clasamentul, cu 31%, iar PNL era pe locul doi cu 23%. Pe trei era Alianţa 2020 USR-PLUS, cu 13%, urmată de ALDE- 13% şi Pro România, cu 10%. PMP şi UDMR erau la limita pragului electoral de 5%.

Același institut de sondare anunța în urma unei analize de piață, din perioada 21 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților, că: PSD ar obține 32%, PNL- 22%, ALDE- 9%, Pro România- 9%. USR (8%) și PlUS (5%) erau măsura separate, însumând 13%, în timp ce UDMR și PMP erau cotate la 5%.

Ultimul sondaj INSCOP Research, realizat în perioada 5 – 13 martie 2019, PSD și PNL sunt aproape la egalitate în intenția de vot. Sondajul a fost realizat la comanda Fundației Konrad Adenauer, apropiată de Partidul Național Liberal.

Dintre românii care își exprimă o opțiune de vot clară (58,5% din eșantion), 26,9% spun că vor vota cu PSD, iar 26,3% cu PNL. Pe locul trei se află Alianța 2020 USR-PLUS cu 15,3%, ALDE cu 9,3%, Pro România cu 9,1%, UDMR ar obține 5%.

Pentru PMP și-au exprimat intenția de vot 4,4% dintre respondenți, în timp ce 1,1% au ales PNȚCD, 1% UNPR și tot 1% DEMOS.

Volumul eșantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1053 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.