Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RADIOGRAFIE - Bătălie între Guverne: replică în cifre pentru 'eficiența' lui Victor Ponta

guvern

Premierul Victor Ponta a făcut bilanțul activității guvernelor pe care le-a condus în cei trei ani de când se află la Palatul Victoria și arătat că stă mult mai bine decât fostele guverne conduse de Emil Boc. Fostul ministru de Finanțe în guvernarea Boc, Gheorghe Ialomițianu, îi dă o replică acidă actualului premier, Victor Ponta.

Citește și: Victor Ponta își face BILANȚUL guvernării: 82% eficiență

”După aproape trei ani de guvernare, Victor Ponta se laudă că România se situează între primele ţări ale Uniunii Europene privind creșterea economică, dar uită să le spună românilor de ce o duc mult mai greu faţă de perioada de recesiune prin care a trecut România în perioada 2009-2010. Din păcate, guvernele succesive conduse de Victor Ponta nu au oferit românilor decât cadouri otrăvite făcându-le acestora viaţa un calvar. De exemplu, prin OUG nr. 8/2013 Guvernul Ponta i-a obligat pe agricultorii care cultivă terenuri agricole sau cresc animale să plătească zeci de mii de lei impozit pe venit şi contribuţii sociale de sănătate. Prin acest act normativ, Victor Ponta i-a sancționat pe acei români care îndrăznesc să devină independenți faţă de resursele bugetare, în urma desfăşurării unei activităţi economice.

Un alt cadou otrăvit oferit de Guvernul Ponta îl reprezintă taxa de 7 eurocenți pe litrul de carburant şi calculul tuturor accizelor la un curs aberant de 4,74 lei/euro, măsuri fiscale aprobate prin OUG nr. 102/2013.

În urma aprobării acestor măsuri fiscale, românii suportă în plus 0,59 lei/litru de carburant, reprezentând cea mai mare creștere a prețului carburantului din Uniunea Europeană. Dacă Victor Ponta şi ministrul Finanțelor ar fi corecți cu românii atunci când susțin că îşi doresc reducerea preţului la carburanţi, ar trebui să decidă abrogarea prevederilor Codului Fiscal care se referă la cele două măsuri fiscale. Din păcate, în ultima şedinţă a Camerei Deputaţilor din anul 2014, atunci când s-a discutat OUG nr. 102/2013, deputaţii PSD au votat împotriva amendamentelor depuse de PNL privind abrogarea articolelor care se refereau la eliminarea taxei de 7 eurocenți şi la eliminarea utilizării cursului de 4,74 lei/euro privind calculul accizelor.

O altă decizie a Guvernului Ponta care a afectat câteva sute de mii de români în perioada 2012-2014 o reprezintă tăierea banilor de investiţii care a avut ca efect sacrificare locurilor de muncă şi reducerea salariilor din sectorul privat, prin intrarea în insolvenţă a firmelor din domeniul construcţiilor. Potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană, în anul 2014 Romania a înregistrat o reducerea a ratei de creștere economică cu 1% faţă de anul 2013.

Cel mai otrăvit cadou oferit de Guvernul Ponta îl reprezintă obligația copiilor de a plăti contribuții sociale de sănătate pentru alocațiile de stat primite, deşi Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prevede că toţi copiii de până la 18 ani beneficiază de asigurare de sănătate gratuită şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor sociale de sănătate, cu excepţia celor care obţin venituri din muncă.

De la preluarea Guvernului de către Ponta, singurii care au dus-o bine au fost evazioniștii şi baronii PSD. În perioada 2013-2014, în condițiile creșterii economice şi introducerii de impozite şi taxe s-a înregistrat o scădere a veniturilor în PIB. În perioada 2013-2014, veniturile bugetare au fost sub 32% din PIB faţă de 32,9% în perioada 2010-2012. Scăderea dramatică a veniturilor bugetare în PIB a fost cauzată de creşterea evaziunii fiscale, deşi Victor Ponta continuă să se laude că a reorganizat ANAF pentru a fi mai eficient. De beneficiile guvernării lui Victor Ponta au profitat şi baronii PSD care au fost răsplătiţi în urma redistribuirii banilor tăiaţi de la investițiile publice.

Acestea sunt adevăratele rezultate ale succesivelor guverne conduse de Ponta, iar ele sunt reflectate în creşterea sărăciei, scăderea puterii de cumpărare a românilor şi împuţinarea locurilor de muncă din economia reală. S-au scurs deja trei ani de când Victor Ponta guvernează România şi dacă ar fi avut o minimă intenţie de a guverna în interesul românilor ar fi făcut-o deja. Acum, Victor Ponta vrea să-i mai păcălească o dată pe românii încercând să acrediteze ideea că a guvernat dezastruos pentru că nu a semnat încă nici un pact pentru bună guvernare, că a venit ieri la guvernare şi că abia de mâine se apucă de guvernare.

Din păcate pentru Victor Ponta românii au înţeles că incompetenţa guvernului său nu mai poate fi ascunsă nici în spatele viitoarelor pactelor şi nici după minciunile propagate zi de zi în emisiunile televizate”, susține Gheorghe Ialomițianu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.