Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radovan Karadzic rămâne pe viață după gratii, pentru genocid şi crime de război: Recursul fostului lider al sârbilor din Bosnia a fost respins

Radovan-Karadzic

Judecătorii Mecanismului pentru Tribunalele Penale Internaţionale (MTPI) au respins miercuri cererea vizând o revizuire în apel a sentinţei pronunţate împotriva lui Radovan Karadzic, fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, condamnat la închisoare pe viaţă pentru genocid şi crime de război, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

Karadzic a formulat această cerere joi, după ce pedeapsa iniţială i-a fost înăsprită la 20 martie, în urma recursului, la închisoare pe viaţă pentru crime comise în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Într-un document publicat miercuri, judecătorul preşedinte al MICT, Carmel Agius, a respins cererea lui Karadzic, considerând că 'nu există bază legală în Statutul sau în Regulamentul (MICT) pentru Karadzic să facă recurs la sentinţa în apel sau la o parte din aceasta'.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Radovan Karadzic, în vârstă de 73 de ani, fusese condamnat în primă instanţă în 2016 de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) la 40 de ani de închisoare pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

MTPI, succesorul TPIY după închiderea acestuia în 2017, a respins la 20 martie apelul lui Karadzic faţă de verdictul de primă instanţă şi l-a condamnat pe fostul lider al sârbilor bosniaci la detenţie pe viaţă.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

Deşi deciziile camerei de apel a acestei jurisdicţii a ONU sunt în general definitive, Karadzic formulase joi opt motive de apel la sentinţa din 20 martie, invocând în special erori de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.