Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD împarte presa în două! Radu Banciu: 'Credeți că, dacă mie îmi reduce PSD impozitul pe venit, eu vin în emisiune și spun că PSD e cel mai bun?'

Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre ideea ca jurnaliștii să fie scutiți de impozitului pe venit. Măsura a fost propusă de parlamentarii PSD, ALDE și PMP și a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Astfel, proiectul de lege merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

”Nu înseamnă că dacă nu mai plătești impozitul pe venit vei fi tributar celor care te-au scutit de el, adică am ajunge cumva la cheremul PSD sau al clasei politice, în ansamblul ei. Nu văd de ce s-ar întâmpla asta, mi se pare o mega inepție. Studenții care circulă gratuit cu trenul sau cu mijloacele de transport îi datorează lui Liviu Dragnea ceva sau fostului guvern PSD? (...) Ce treabă ai tu dacă ăla ți-a redus, mai ales că nu este cererea ta. (...) Credeți că dacă mie îmi reduce PSD impozitul pe venit eu vin în emisiune și spun că PSD e cel mai bun partid?”, a comentat Banciu.

ULTIMA ORĂ Au venit rezultatele pentru asistentul medical din Reșița care a îngrijit patru pacienți cu coronavirus

”Pe mine nu m-a interesat niciodată ce spune nimeni în meseria asta. Am încercat să fac meseria cum am înțeles eu, exact ca un arbitru care se poate înșela de o mie de ori pe meci. Dar asta nu e treaba mea, e treaba angajatorului, a telespectatorului. Etica nu este pusă în pericol pentru că banul ăsta nu mi-l da PSD. Banul ăsta este banul meu, atât doar că nu mă mai taxează la un nivel de taxare absolut aiurea. Impozitul este finalmente ceva profund necinstit”, a mai spus Radu Banciu.

De asemenea, un grup de 13 jurnaliști cunoscuți, printre care Ion Cristoiu sau Cristian Tudor Popescu, i-au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis prin intermediul căreia îi solicită să nu promulge legea promovată de PSD, care scutește jurnaliștii de impozitul pe venit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.