Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură: 'În câteva zile de vacanță, Iohannis a dat Colane cât Băsescu în primii 4 ani de mandat'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis Samia Suluhu Hassan

Viceliderul gupului parlamentar PSD din Camera Deputaților demonstrează că președintele Klaus Iohannis habar nu are când și cum se oferă ”Steaua României” în rang de Colan. Este vorba de cel mai înalt rang dintre cele șase pe care le are ”Steaua României”, un rang pe care îl dețin doar doi români în viață, Guvernatorul BNR și Patriarhul.

„Dle. președinte Hakuna Matata, mai umilești mult poporul român?

Klaus Iohannis nu ratează nicio ocazie de a călca în picioare românii, în orice mod imaginabil. Ultima sa ispravă a trecut, din păcate, oarecum neobservată.

Aflat în concediu african prin vreo patru state, președintele nostru a aruncat cu ”Steaua României” în rang de Colan în tot ce a întîlnit în cale.

Patru președinți africani au primit pe bandă decorația SUPREMĂ a țării noastre. Pentru cei care nu știu, avem o lege a decorațiilor care prevede că ele sunt conferite cetățenilor străini ”pentru contribuția deosebită la progresul umanității, la promovarea păcii și a democrației în lume, la dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie cu România sau pentru fapte și servicii remarcabile aduse statului și poporului român””, a scris Radu Cristescu, membru în Comisia de Apărare din Camera Deputaților.

Social-democratul susține că șeful statului „a acordat cea mai înaltă decorație a României unor politicieni din state unde nici ambasade nu avem și de care românii abia au auzit, necum să invocăm vreun gen de relații”.

„Nu contest rațiunea unor decorări simbolice în relațiile diplomatice, de acord, dar aici vorbim de cel mai înalt rang dintre cele șase pe care le are ”Steaua României”, un rang pe care îl dețin doar doi români în viață, Guvernatorul BNR și Patriarhul.

Și care a fost conferit direct președinților care au asigurat masa și dansul pe ritmuri africane cuplului prezidențial.

În cîteva zile de vacanță, Iohannis a dat Colane cît Băsescu în primii 4 ani de mandat. Onoarea supremă a țării noastre a ajuns o tinichea ieftină în mîinile vremelnicului de la Cotroceni. Rușine, dle.Hakuna Matata!...”, a scris pe pagina de Facebook, Radu Cristescu.

Citește și: Steaua României împărțită cu dărnicie de președintele Iohannis prin Africa

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe omologii din Republica Kenya, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde) şi Republica Senegal cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan.

Potrivit decretelor publicate luni în Monitorul Oficial, şeful statului i-a decorat pe preşedintele Kenyei, William Kipchirchir Samoei arap Ruto, preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, preşedintele Cabo Verde, Jose Maria Neves, şi pe preşedintele Senegalului, Macky Sall, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan în semn de "înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare" dintre România şi cele patru state africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.