Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Dumitrescu, Deloitte: Interesul afacerilor locale de a se lista pe piaţa de capital sau de a atrage finanţare de pe piaţa de capital a crescut în 2021

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Interesul afacerilor locale de a se lista pe piaţa de capital sau de a atrage finanţare de pe piaţa de capital a crescut în 2021 comparativ cu anii anteriori, a declarat miercuri Radu Dumitrescu, partener coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România, conform Agerpres.

"Credem că acest interes va continua să crească şi în perioada următoare şi vom vedea din ce în ce mai multe companii care se vor uita către piaţa de capital", a afirmat Radu Dumitrescu.

Potrivit analizei Deloitte, valoarea estimată a pieţei locale de fuziuni şi achiziţii a fost între 4 şi 4,4 miliarde euro în 2021, înregistrându-se 137 de tranzacţii.

"Pe parcursul crizei financiare din 2008, nivelul tranzacţiilor a avut o scădere semnificativă care nu a fost recuperată pe parcursul următorilor ani pe când, acum, după o perioada de blocaj, mai ales în perioada de lockdown dintre martie şi iunie 2020, piaţa şi-a revenit foarte rapid şi a continuat pe un trend ascendent, un trend crescător şi în 2021. Eu cred că este meritul suportului pe care guvernele l-au acordat economiilor ţărilor în această perioadă, este rezultatul unor lichidităţi existente în piaţă, probabil aplicării unor politici de finanţare de către guverne, bănci, supervizate de organisme regionale şi internaţionale şi, probabil, nu în ultimul rând, este meritul actorilor din această piaţă care s-a adaptat ca şi omenirea la noile condiţii de activitate şi care au reuşit să înlocuiască sau să suplinească vechile metode de analiză cu unele noi", a menţionat Radu Dumitrescu, în cadrul unei videoconferinţe organizate de Deloitte şi ZF.

La rândul său, Andrei Gemeneanu, managing partener la Morphosis Capital, a afirmat că 2021 a fost un an foarte dinamic din punct de vedere a pieţei de fuziuni şi achiziţii.

"2021 a fost un an record pentru listările la bursă. Dacă ne uităm la zona investiţiilor în România şi luăm un trend de 10-15 ani, întotdeauna investitorii în România şi cu predilecţie investitorii de private eguity s-au plâns de lipsa de lichiditate a pieţei, de faptul că nu au încă un ecosistem al investitorilor la fiecare dimensiune a tranzacţiei şi nu au o bursă lichidă. Această lichiditate suplimentară a pieţei cu siguranţă că dă apetit investitorilor, apetit investitorilor regionali şi investitorilor mari care investesc oportunistic în România pentru că văd această creştere a posibilităţilor de exit şi abilitate de a se lichidiza în viitor", a menţionat Andrei Gemeneanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.