Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au decis după cheful cu Radu Gavriș și procurorii din Centrul Vechi: Amenda primită de polițist este LEGALĂ / VIDEO

Radu Pop
adevarul.ro
Radu Gavriş - şef serviciul omoruri politia capitalei

Magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au stabilit, joi, că amenda primită de adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, la începutul acestui an, după un chef în Centrul Vechi cu mai mulți procurori, este legală.

Judecătorii au stabilit ca ofițerul bucureștean să platească însă numai 500 de lei din amenda de 2.000 de lei pentru că ar fi încălcat restricțiile în timpul epidemiei de COVID.

Decizia instanței nu pare să-l ajute pe Radu Gavriș în cercetarea prealabilă dispusă la nivelul Poliției Capitalei. De altfel, în perioada următoarea, ar trebui să se anunțe sancțiunea pe care acesta o va primi

Parchetul București reacționa la acea vreme, după apariția în spațiul public a imaginilor cu Radu gavriș și procurorii.

"Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.

În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare.”, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București", precizau reprezentanții Parchetului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.