Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Gheţea, fost șef CEC Bank: 'Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieţi'

Radu Ghetea

Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieţi, contribuind la implementarea măsurilor de distanţare socială impuse prin ordonanţele militare, a declarat, miercuri, Radu Gheţea, preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor şi preşedinte CA Libra Internet Bank,

"Introducerea tehnologiei noi, practic acoperirea produselor şi serviciilor noastre cu cât mai multe produse şi servicii electronice, şi, respectiv, creşterea digitalizării a făcut ca la acest moment de criză pandemică să fie salvate vieţi şi locuri de muncă... Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieţi, a contribuit la implementarea măsurilor de distanţare socială impuse prin ordonanţele militare", a spus Radu Gheţea, la conferinţa "Serviciile financiar-bancare digitale & Cybersecurity", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

Potrivit acestuia, prin intermediul serviciilor de tip mobile banking clienţii nu au mai fost nevoiţi să vină la bancă şi, astfel, banca a contribuit la punerea în aplicare a distanţării sociale. De asemenea, angajaţii au putut lucra de acasă şi astfel contaminarea a fost mai redusă.

Radu Gheţea a afirmat că toate băncile erau preocupate de digitalizare înainte de criza sanitară, dar pandemia a accelerat acest proces.

În opinia lui, această perioadă a arătat că resursa umană, care este parte a planurilor de continuitate a afacerii, trebuie să fie analizată mult mai atent şi din mai multe unghiuri.

Citește și: Mare atenție! De ce reguli trebuie să țineți cont atunci când folosiți gelul dezinfectant

Totodată, Radu Gheţea a susţinut că în sistemul bancar românesc post-covid prezenţa la bancă se va reduce sau va dispărea.

"Practic, întrevăd că într-un viitor nu foarte îndepărtat va fi o regulă ca persoanele fizice să nu ştie neapărat nici unde e banca, adică pe ce stradă sau unde are locaţii, pentru că nu va trebui să vină nici pentru deschidere de cont, nici pentru operaţiuni de plăţi, nici pentru acordarea de credite şi iată am enumerat trei dintre facilităţile pe care numai banca noastră le oferă clienţilor persoane fizice", a spus Radu Gheţea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.