DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Radu Hanga, președintele BVB: 'Este prima dată în istorie când capitalizarea segmentului principal a depăşit 200 miliarde lei'

zf.ro
Radu Hanga

Capitalizarea totală a bursei, astăzi, a depăşit pentru prima dată nivelul de 240 miliarde lei dacă ne uităm la piaţa principală şi piaţa Aero, a declarat joi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, menţionând că se văd companii venind către bursă, potrivit Agerpres.

"Anul 2021 este prima dată în istorie când capitalizarea segmentului principal a depăşit 200 de miliarde lei. Capitalizarea totală a bursei, astăzi, a depăşit pentru prima dată nivelul de 240 miliarde lei, dacă ne uităm la piaţa principală şi piaţa Aero. Sigur, capitalizarea, mergând înainte, va creşte prin două mecanisme: în primul rând, prin creşterea pieţei, prin creşterea valorii companiilor şi, în al doilea rând, prin listări noi. Vedem ambele fenomene întâmplându-se. Cred că ne aflăm în continuare într-un mediu care să rămână constructiv pentru investiţii din punct de vedere al lichidităţilor", a spus Radu Hanga, la conferinţa dedicată pieţei de capital din România, organizată de Oxygen Events.

Preşedintele BVB a menţionat că doreşte ca accesul la piaţă să fie simplu pentru cei care vor să investească.

"Pentru noi, tema importantă este simplificarea accesului la piaţă. Vrem ca, pentru cei care vor să investească, accesul la piaţă să fie simplu, iar când vorbim de acces la piaţă ne referim la procesul de deschidere de cont pe de o parte, care trebuie să meargă foarte uşor - şi aici lucrurile se întâmplă şi, în al doilea rând, interacţiunea cu Ministerul de Finanţe să fie cât mai simplă. Este important şi pentru investitori şi pentru Ministerul de Finanţe", a subliniat Radu Hanga.

Acesta consideră că tonul pozitiv ajunge şi în piaţă, în sensul că se văd companii venind către bursă şi finanţându-se.

"Noi vrem să valorificăm cât mai bine contextul în care ne aflăm. Vrem să valorificăm pentru noi, pentru companiile româneşti şi pentru investitorii care se uită la alternative de finanţare. În opinia mea, ce ne ajută foarte mult în momentul acesta este ce se întâmplă la nivel mare, la nivelul pieţelor financiare. Trăim într-o lume în care băncile centrale, ca răspuns ale crizelor pe care le-a traversat economia globală, au răspuns cu un val de lichidităţi. Practic, în momentul acesta ne aflăm într-o piaţă foarte lichidă, în care dobânzile sunt foarte scăzute", a mai spus Radu Hanga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.