Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, și Ciprian Ciucu, omologul de la 6, și-au comparat serviciile

www.9am.ro
Ciprian Ciucu

Primarii Sectoarelor 2 și 6 au utilizat procesul benchmarking de servicii publice. Este vorba despre o procedură care presupune compararea serviciilor din fiecare sector pentru alegerea celor mai bune soluții în deciziile administrației.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-au întâlnit joi ca să compare serviciile oferite de primăriile pe care le conduc. Procedura se numește benchmarking de servicii publice și ajută la alegerea unor soluții optime pentru fiecare comunitate prin metoda comparativă, scrie Mediafax.ro.

„A venit acest primar la mine să discutăm despre benchmarking de servicii publice. Adică să alegem câteva servicii publice (parcări de reședință, salubrizare, îngrijire spațiu verde, urbanism si politie locală), să definim niște indicatori (de costuri si de calitate) și să-i comparăm. Cât vă costă pe voi, Radule, serviciul de salubritate? Dar amenajarea unui hectar de spațiu verde?”, a anunțat primarul Ciucu pe Facebook.

Edilul șef al Sectorului 6 a explicat cum a decurs procedura.

„Cum procedăm: comparăm indicatori de performanță sau calitate ai serviciilor publice; identificăm cele mai bune rezultate (calitate/preț, eficiență, impact); vedem care sunt cauzele – ce s-a făcut bine care au dus la aceste rezultate bune; învățăm din experiența acelora care stau mai bine”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

Benchmarking-ul este un proces structurat pentru compararea serviciilor publice ale unor primării cu practici similare și implementarea celor mai bune idei în procesele proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.