Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Oprea ambalează 'motorul creșterii economice' - Ce spune miniustrul despre ultimele date ale INS

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
Radu Oprea

Radu Oprea ambalează 'motorul creșterii economice' - Ce spune miniustrul despre ultimele date ale INS

Anul trecut volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu 14,2% decât în anul 2022, iar construcțiile au devenit, astfel, motorul creșterii economice, afirmă ministrul Economiei, Radu Oprea.

„Datele publicate astăzi de INS despre evoluția sectorului de construcții în anul 2023 arată încă o dată justețea politicii noastre de accelerare a investițiilor. Recordul de 96% în absorbția fondurilor europene, dar și acțiunile concrete ale Guvernului pentru realizarea la timp a investițiilor publice, cu o valoare de peste 100 miliarde de lei , au făcut ca anul 2023 să fie un an de referință și în acest domeniu al construcțiilor. În anul trecut volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu 14,2% decât în anul 2022. Construcțiile au devenit, astfel, motorul creșterii economice”, scrie pe Facebook Radu Oprea.

Ministrul Economiei afirmă că semnificativ este că sectorul „construcțiilor inginerești”

Ministrul Economiei afirmă că semnificativ este că sectorul „construcțiilor inginerești”, ce are ca sursă de finanțare fondurile publice, și-a majorat volumul de activitate cu 33,2%.

„Având în vedere că pentru acest an Guvernul a alocat cele mai multe fonduri din istorie pentru investiții - 120 miliarde de lei - cu siguranță construcțiile vor rămâne în continuare motorul creșterii economice. Mai mult, MEAT va demara în scurt timp schema de ajutor de stat pentru producerea în țară a materialelor de construcție, schemă care va asigura indirect un suport pentru reducerea costurilor constructorilor cu aceste materiale”, încheie Oprea..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.