Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Oprea nu înțelege de ce Florin Cîțu, demis printr-o moțiune de cenzură a PSD, ține morțis să revină pe funcție: E greu de explicat cetăţenilor

Facebook
Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Radu Oprea, a afirmat, marţi seară, la Profit News, că este greu de explicat cetăţenilor de ce ar reveni în fruntea Guvernului Florin Cîţu care a fost dat jos din funcţia de premier printr-o moţiune de cenzură iniţiată de social-democraţi.

“E destul de greu de explicat electoratului PSD, dar nu numai electoratului PSD, în general cetăţenilor din România de ce ar reveni în fruntea Guvernului Florin Cîţu care tocmai a fost dat jos printr-o moţiune de cenzură iniţiată de PSD”, a declarat Radu Oprea, marţi, la Profit News.

Radu Oprea a mai fost întrebat pe cine ar prefera, dacă ar fi să aleagă ca premier între Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă şi a prcizat: ”Important e că a durat destul de mult şi începe răbdarea românilor să se cam termine. (...) Este important ca măsurile care trebuiesc luate imediat să poată să fie luate şi aici vorbesc şi de măririle de pensii şi alocaţii şi vorbesc şi despre a pune în aplicare imediat legea privitoare la plafonarea şi la compensarea facturilor la energie electrică şi la gaze şi la tot ceea ce înseamnă lupta cu pandemia şi scăderea accelerată a numărului de îmbolnăviri şi a presiunii pe spitale. Plus că nu e foarte clar ce se întâmplă cu şcolile”.

Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat că va fi o singură propunere de premier din partea unei coaliţii PNL-PSD, nu va merge fiecare partid cu câte o nominalizare de prim-ministru. Liderul liberalilor a adăugat că PNL doreşte să dea primul premierul, dacă va fi o rotaţie a partidelor privind funcţia de şef al Guvernului.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD a hotărât să fie de acord ca funcţia de premier să fie deţinută prin rotaţie de ambele formaţiuni care vor compune coaliţia de guvernare şi anule PSD şi PNL, însă social-democraţii aşteaptă ca liberalii să ia o decizie prin care să accepte ca prim-ministrul să fie prin rotaţie, iar apoi vor avea loc negocieri cu privire la numele persoanei care va conduce noul Executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.