Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Oprea (PSD), după ce Florin Cîțu ar fi mințit în CV: 'Deci sunt foarte multe lucruri pe care le-a ascuns'

Facebook
Radu Oprea

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că premierul Florin Cîțu, candidat la șefia PNL, a mințit în CV-ul publicat pe site-ul Guvernului în ceea ce privește studiile sale. Cîțu a scris că a terminat masterul în Iowa, Statele Unite, în 1999, dar Universitatea a transmis că, de fapt, l-a finalizat în 2002. Prim-ministrul a terminat masterul, dar nu a prezentat lucrarea de dizertație.

„E evident că acolo (în SUA) Cîțu a lăsat o țeapă (referitor la al doilea dosar). Din dosar a reieșit clar că, la un moment dat, costurile pentru a-l găsi deveneau mai mari decât suma respectivă de 7.000 de dolari. Atunci au oprit cercetările și cazul e înghețat, dar nu e o decizie definitivă, poate fi reluat oricând. Asta spune în dosar.

Azi am mai aflat un lucru. A mințit inclusiv în CV-ul lui, care e pe site-ul Guvernului. Acolo a spus că a terminat masterul în 1999 cred și a venit un răspund de la Iowa University unde a învățat, în care spune că, de fapt, masterul l-a terminat în 2002, când el trebuia să fie doctorand.

Deci sunt foarte multe lucruri pe care Cîțu le-a ascuns și ne-a mințit, nu ne-a spus într-adevăr că s-a întâmplat în SUA”, a declarat Radu Oprea, la B1 TV.

Într-un răspuns pentru jurnaliștii de la Libertatea, Universitatea de Stat din Iowa a transmis că „Florin Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002. Datele noastre nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”.

Florin Cîțu a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertația pentru master a fost prezentată în 2002”. Premierul nu a spus de ce și-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.