Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Oprea sare în apărarea Ligiei Deca: 'PSD nu vrea să valideze prin prezenţă dezbaterile demagogice generate de USR'

Facebook
Radu Oprea

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Oprea, a declarat, miercuri, că prezenţa restrânsă a social-democraţilor în plen la Ora Guvernului este motivată de dorinţa de a nu valida un discurs "demagogic" generat de invitaţia grupului USR adresată ministrului Educaţiei, Ligia Deca.

"Unii colegi au impresia că se pricep la Educaţie. Am constatat faptul că doamna ministru a răspuns invitaţiei opoziţiei USR de a fi prezentă aici. Drept urmare, ceilalţi colegi au ales să nu valideze un discurs demagogic prin prezenţa noastră într-un număr mare în sală. Poziţia grupului PSD este de a nu valida discursurile demagogice, discuţii despre dezbateri care încă nu au început astăzi în Parlamentul României, pentru că legile Educaţiei nu au intrat în (...) dezbatere parlamentară. Va fi această dezbatere parlamentară", a explicat Oprea.

El a evidenţiat că dezbaterile pe legile Educaţiei cu reprezentanţii actorilor implicaţi în procesul educaţional - societate civilă, asociaţii ale Primăriilor, sindicate, Ministerul Economiei, elevi, studenţi - s-au derulat în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor în perioada 13 - 31 martie, când au avut loc cel puţin 13 întâlniri la nivel naţional şi regional.

"Deci, dacă vorbim despre dezbatere, aceasta, din perspectiva noastră, a avut loc încă înainte de a intra în circuitul legislativ aceste legi ale Educaţiei şi cu certitudine vor continua în această perioadă", a transmis senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.