Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Paraschivescu: 'Tatăl lui Djokovic este un idiot'

Radu Pop
djokovic tata

Scriitorul Radu Paraschivescu, comentator sportiv, a apreciat la Digi Sport că tatăl tenismenului Novak Djokovic (34 de ani) procedează greșit în scandalul care a făcut înconjurul lumii.

„Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovic este un idiot! Asta pot să spun. În momentul în care tu vii și faci din copilul tău un Spartacus, când vii și spui că oligarhii ăia lacomi nu-i lasă copilul să joace, copilul câștigând de nouă ori turneul ăla, în momentul în care tu pleci din Serbia și te muți la Monte Carlo ca să nu plătești impozite, n-ai voie să deschizi gura. Decât dacă Dumnezeu ți-a făcut economie de creier, doar în situația asta. Câtă vreme condițiile sunt clare, nu știu dacă Djokovic merita o adresă specială. Nu merita tratamentul ăsta, asta e altceva, dar a contribuit la el.

Mie-mi pare rău pentru că am ținut cu el și țin cu el, însă ce a făcut el e foarte greu de analizat. Iar ce face taică-su e un scandal, un scandal comic. Îl ipostaziezi pe el în noul Iisus Hristos? Președintele Serbiei cere ajutor comunității internaționale că nu le lasă supercampionul să joace? Păi până acum cum a jucat? Și a câștigat sute de milioane de euro”, a spus Radu Paraschivescu, la emisiunea Digi Sport Special.

Cu zece zile înainte de startul Australian Open (17-30 ianuarie), campionul sârb, care nu a dezvăluit dacă s-a vaccinat, este în continuare izolat într-un centru din Melbourne, alături de imigranţi din diferite ţări ale lumii, în aşteptarea judecării apelului depus de avocaţii săi la decizia de refuzare a accesului în Australia. Djokovic, de nouă ori câştigător al acestui turneu, a contestat n justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară.

Tatăl lui Djokovic, Srdjan, nu a ezitat să amintească momente dureroase din istoria ţării sale, ca bombardarea Serbiei de către NATO în 1999 pentru a pune capăt conflictului din Kosovo. "Acum mai bine de o sută de ani eram şase milioane", a spus el, aluzie la faptul că sârbii sunt astăzi doar puţin mai numeroşi. "De ce? Fiindcă am fost omorâţi, bombardaţi, sancţionaţi, goniţi din ţara noastră", a adăugat el.

Într-o conferinţă de presă, el a declarat că fiul său este "răstignit" la fel ca Iisus.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a denunţat o "vânătoare politică", iar Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, care sărbătoreşte astăzi (vineri) Crăciunul, l-a asigurat pe Novak Djokovic că mii de credincioşi din lumea întreagă se roagă pentru el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.