Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Popa, deputat PSD, de Hanuka: Felicitări celor care caută și găsesc motive de solidaritate

Facebook
Radu Popa

Deputatul PSD Radu Popa a participat aseară, la invitația ambasadorului Israelului la București, H.E. David Saranga și a dnei. Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Fundației Reut, la aprinderea primelor lumini de Hanuka. „Felicitări celor care caută și găsesc motive de solidaritate, de construcție spirituală și de promovare a valorilor culturale!”, este mesajul transmis de deputatul social-democrat.

„Hanuka este sărbătoarea care simbolizează forța christică pentru că adună, după fiecare răsărit, o nouă lumină și astfel, mai multă putere. Ritualul pornește de la primele două lumânări (după cum se vede în video) și continuă în formatul +1 până la aprinderea tuturor celor 8+1 lumânări. Dar în centru este lumina cea mai mare, cea care le alimentează pe toate celelalte fiind mereu prima care se aprinde. La fel ca și lumina lui Christos, tot de acolo primesc și restul energia necesară lor.

Simbolistica sfeșnicului este și aceasta interesantă. Amplasarea tuturor brațelor în jurul luminii și alimentarea lor din uleiul măslinilor precum și faptul că sunt 9, toate sunt elemente care ne trimit cu gândul la paradisul promis în cerul al nouălea. Iar în centru, simbol al echilibrului dar și al forței născătoare de forță, rămâne lumina christică.
Pentru că ”Întru el era viață și viața era lumina oamenilor. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”.
La invitația ambasadorului Israelului la București, H.E. David Saranga și a dnei. Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Fundației Reut, aseară am participat la aprinderea primelor lumini de Hanuka. Ceremonia a benefiaciat de prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel #Ciolacu, a premierului Nicolae #Ciucă, a ministrului Apărării, Vasile #Dîncu și a mai multor oficialități.
În Maramureșul cel ocrotitor de tradiție, sărbătoarea se mai numește și Crăciunul evreilor, după cum oamenii primesc lumina și oferă copiilor cadouri.
Aseară, momentul a fost celebrat printr-un concert foarte inspirat susținut de orchestra andaluză din Israel, cu un repertoriu care a cules câte puțin din mai multe culturi și s-a încheiat cu o reușită interpretare a Rapsodiei enesciene, generos aplaudată de un public elitist.
Felicitări celor care caută și găsesc motive de solidaritate, de construcție spirituală și de promovare a valorilor culturale!
Chag Hanuka Sameah!”, a transmis deputatul PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.