Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Popa (PSD) către ministrul Mediului: De ce România importă energie din alte surse?

PSD
PSD partid

Deputatul PSD Radu Popa l-a întrebat, luni, în plen, pe ministrul Mediului, Barna Tanczos, de ce nu se înţelege cu ministrul Energiei să aprobe noi capacităţi astfel încât România să nu mai importe energie din alte surse.

"Sunt atât de multe lucruri de spus în legătură cu Ministerul Mediului, ar trebui mai multe ore. (...) De ce suntem chemaţi să discutăm problema lemnelor de foc într-o ţară în care dumneavoastră sunteţi ministru în Guvern şi am ajuns la CCR ca să aprobăm microhidrocentralele în România a căror capacitate însumată ar însemna 900 de Megawaţi în plus în sistem. Ministerul Mediului se ceartă cu Ministerul Energiei şi noi avem un minus de 15 % din capacitatea energetică a României şi pentru că dumneavoastră blocaţi apariţia şi construcţia de noi capacităţi de construcţie energetică. De ce România importă energie din alte surse? (...) Şi de ce dumneavoastră nu vă înţelegeţi ca doi miniştri în Guvern cu domnul Virgil Popescu şi să găsim o soluţie ca aceste microhidrocentrale să devină producătoare de energie? În timpul ăsta ne întrebăm dacă 400 de lei, dacă 500 de lei sau dacă alt preţ e bun la mia de metri cubi de lemne", a transmis Radu Popa, potrivit Agerpres.

În final, el i s-a adresat ironic ministrului Mediului prezent la "Ora Guvernului": "N-am ştiut să vă spun toate acestea în limba maghiară, probabil că m-aş fi făcut mult mai simpatic pentru dumneavoastră, le spun în limba română pentru că suntem în Parlamentul României".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.