Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Țincu: Și în perioada următoare vom avea o creștere a numărului de cazuri din ATI și, din păcate, și a mortalității

Politici de sanatate
radu tincu

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat miercuri, la B1 TV, că există un decalaj între momentul diagnosticării și cel în care se ajunge la forme grave de boală, astfel că persoanele care mor astăzi de COVID-19 sunt în general cele care au fost testate pozitiv acum cinci-șase săptămâni.

„Da, într-adevăr, avem o scădere a numărului de cazuri diagnosticate, dar ne explicăm ceea ce se întâmplă în Terapie Intensivă și în ceea ce privește mortalitatea pentru că există un decalaj. Dacă astăzi în Terapie Intensivă avem pacienții de acum două săptămâni, cei care își pierd viața astăzi sunt pacienții diagnosticați în urmă cu cinci-șase săptămâni. Acest decalaj va face ca și în perioada următoare să avem o creștere a numărului de cazuri din Terapie Intensivă și, din păcate, și a mortalității. Abia în momentul în care scăderea numărului de cazuri zilnice se va menține o perioadă de cel puțin o lună, o lună și jumătate, vom înregistra scăderi în Terapie Intensivă sau în ceea ce privește numărul de persoane decedate”, a declarat Radu Țincu.

Potrivit ultimelor date, România a înregistrat încă 451 de decese COVID-19 în 24 de ore, însă două dintre acestea au fost anterioare intervalului de referință.

Același bilanț arată că în unitățile sanitare de profil sunt internate 19.741 de persoane cu COVID-19, iar 1.890 dintre acestea sunt la Terapie Intensivă. La comunicarea datelor, autoritățile precizau că la nivel național nu mai este liber niciun pat ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2, potrivit informării transmise miercuri de autorități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.