Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor a dezvăluit la CNN unde vor fi antrenați piloții ucraineni pe F-16, în România: zona care devine punct fierbinte al NATO

www.agerpres.ro
radu tudor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că soldații partenerilor din NATO, dar și piloții ucraineni, vor veni în România pentru a se antrena pe avioanele F-16, dar a spus că baza de antrenament va fi într-o locație secretă. Jurnalistul Radu Tudor a avut o intervenție la CNN, partener al Antena 3, acolo unde a explicat că singura bază din România capabilă să ofere facilități pentru antrenamentele pe F-16 este Baza Aeriană 86, de la Borcea.

"Au fost negocieri intense timp de două luni cu privire la programul de pregătire. Forțele Aeriene Române și alte țări aliate vor oferi instructori atât piloților NATO, cât și, în viitorul apropiat, piloților ucraineni în programul de antrenament F-16.

E puțin probabil să se întâmple de luna viitoare, dar planificarea aliaților este pe repede înainte. Prioritatea Bazei aeriene 86 de la Borcea este antrenarea piloților români, pentru că în foarte scurt timp România va primi încă 32 de avioane F16 din partea Norvegiei. Anul viitor vom avea 48 de avioane F16 și avem nevoie de mulți piloți, de mult antrenament.

Dacă simulatorul pe care noi îl avem - unul foarte performant - la Borcea, va permite și pregătirea altor aliați, inclusiv a piloților ucrainieni, lucrul acesta se va întâmpla, cred, mai degrabă din luna septembrie.

Baza 86 de la Borcea este singura care are în operare avioanele F16. Acolo este hub-ul nostru pentru astfel de avioane de luptă și evident că acolo se pregătesc toți piloții noștri. Acolo se vor pregăti și alți aliați.

Or să fie demersuri pentru o securizare mai puternică a bazei, pentru extinderea zonei de pregătire pe stimulator și pe implicarea piloților români, care au deja o experiență foarte bună și pot deveni piloți instructori.”, a spus Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.