Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor a răbufnit în direct: 'Sunt revoltat! Este un atentat la sănătatea publică!'

radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor a răbufnit în direct după ce în Capitala gradul de poluare a atins cote alarmante.

„Azi noapte (c.n. duminică seară) s-a întâmplat în București un lucru care pe mine mă revoltă. Aflăm din partea unui organism neguvernamental că a fost o catastrofă de mediu azi-noapte în București. Întrebarea este: cum e posibil să fie noaptea o catastrofă de mediu?

Cum este posibil ca niște măsurători să arate o creștere cu 1.000% a unor pulberi periculoase pentru sănătate în Capitala României?

Ceea ce mă deranjează pe mine este că având o căruță de autorități, Gardă de Mediu, Autoritate Națională de Mediu, Ministerul Mediului, primării, prefecturi, avem autorități să vorbim cu ele până sâmbătă, niciuna dintre ele nu a semnalat această gravă poluare a Bucureștiului care, atenție, s-a produs noaptea.

E cu atât mai periculos cu cât într-un moment în care dintr-un milion de mașini nu circulă 10%, deci principalul factor poluator e în garaj, se produce noaptea o poluare cu particule de 1.000% peste normal.

O mare companie farmaceutică anunță că a găsit tratamentul pentru coronavirus: Donald Trump a fost informat

Știm câtă lume se plânge de probleme de sănătate, știm bine cât de pline sunt spitalele din București. Știm bine și vedem cu toții cum arată hainele noastre după 3 ore de mers prin București, cum arată pantofii și vedem cu toții că e un oraș murdar, e un oraș în care salubritatea și poluarea au grav de suferit.

E un nivel de poluare nespecific unei capitale europene, cu 7.000 de autorități.

N-avem o garanție că orașele în care trăim au aerul curat pe care l-ar merita cetățenii. Nu avem nicio garanție, așa cum s-a întâmplat azi-noapte în București că niște mari poluatori nu ard noaptea și distrug aerul.

Dimineața când te trezești trebuie să fie cel mai curat aer, nu-i așa? Nu e cazul Bucureștiului! Avem în mod repetat un atentat la sănătatea publică printr-un aer poluat noaptea de incendiatori industriali, mici sau mari, care sunt lăsați să-și fac de cap”, a spus Radu Tudor în emisiunea „Punctul de întâlnire”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.