Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor acuză o filieră rusă în Guvern: Asta capătă forma unui atentat la securitatea României!

radu tudor

Știrea difuzată luni de agenția națională de presă Agerpres, potrivit căreia România a importat în luna mai o cantitate de gaze de 353 de ori mai mare față de aceeași lună a anului trecut, a provocat o reacție extrem de dură a jurnalistului Radu Tudor, care acuză pe blog Guvernul Viorica Dăncilă că a făcut jocurile Moscovei și că totul capătă forma unui atentat la securitatea energetică a României:

  • „Un cadou imens facut Rusiei de Guvernul Romaniei. Agentia guvernamentala de presa Agerpres publica o stire care confirma tot ce am spus din decembrie 2018 pana azi despre un act normativ iresponsabil : OUG 114. Ordonanta, clocita in laboratorul sulfuros al lui Darius Valcov, a fost un imens cadou facut Gazprom. Adica Moscovei. Am afirmat aici pe blog, in emisiunile de la Antena 3, pe Facebook : Ordonanta de Urgenta 114, prezentata pe final de an 2018 in tandem de Valcov si Teodorovici, va fi o nenorocire pentru economia romaneasca, in special sectorul energetic, vital pentru Romania.
  • Agentia guvernamentala de presa Agerpres ne comunica oficial ca Guvernul Romaniei a facut un cadou imens Moscovei, sporind nota de plata catre rusi de 353 de ori ! Pana de curand, Romania ajunsese la un procent de doar 15% gaz rusesc de import, restul de 85% fiind din productie interna. A venit o filiera de matriosti de prin Guvern, Parlament si ANRE si au spus : ia sa schimbam noi procentele. Mai mult din Rusia, mai putin din Romania.
  • Atat cat ma pricep eu, asta capata forma unui atentat la securitatea energetica a Romaniei. In contextul in care de la aderarea Romaniei la NATO si UE, obiectivul strategic al nostru a fost limitarea dependentei de importurile de gaz rusesc. Un concept pe care chiar si Nicolae Ceausescu l-a avut in cap cand a construit in anii ‘ 80, intr-o tara comunista, membra a Tratatului de la Varsovia, o centrala nucleara cu tehnologie CANDU, apartinand unui stat membru NATO : Canada.
  • Dar iata ca pana si Ceausescu parea mai anti-sovietic decat cei cazuti pe capul nostru, in mediul politic, in zilele noastre.
  • Si ca sa sporim batjocura, in loc sa continuam modernizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda tot cu specialstii canadieni, am semnat un contract dubios dupa 30 de ani de stagnare cu niste…chinezi.
  • Adica Ceausescu, asa comunist cum era el, a semnat cu o tara NATO. Iar noi acum, in NATO, semnan cu (deja celebri) comunisti chinezi. Va dati seama cine conduce Romania?
  • Sa revin la porcaria numita OUG 114. Dupa reactia in lant a marilor investitori occidentali, puternic loviti de efectele ordonantei, avem confirmarea ca beneficiarii sunt la Moscova. O spune chiar agentia de presa a Guvernului.
  • De altfel, spre meritul ei, Agerpres a scris, asa guvernamentala cum e, inca din decembrie ca OUG 114 favorizeaza Rusia si Gazprom”

Citește și: Traian Băsescu dezvăluie că Iohannis a vrut să renunțe la Cotroceni: A fost pe o listă de 3 și nu a refuzat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.