Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor analizează violențele din Franța: care este marele risc al protestelor

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor susține că protestele din Franța nu reprezintă ceva ieșit din comun, pentru că francezii au o îndelungată tradiție a protestelor de amploare. Jurnalistul consideră că marele risc este ca anumiți infiltrați să incite la violențe, iar protestele să degenereze.

Citește și: SURSE - MĂCEL între puciștii din PSD și fidelii lui Dragnea: eșafodajul de putere se distruge de la bază

"Am observat că există o tentație de a spune că sunt proteste fără precedent, că nu a mai existat așa ceva, că Franța e destabilizată sau că Europa e pusă în pericol prin ceea ce se întâmplă la Paris.

Eu vreau să spun că Franța are o foarte lungă tradiție în proteste populare. (...) Poporul francez e un popor care se revoltă, spre deosebire de noi care nu prea înțelegem lucrurile acestea. Singura problemă a unui stat civilizat o reprezintă violențele", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Cât despre grupările anarhiste care ar încerca să deturneze protestele din capitala Franței, Radu Tudor spune că în mod sigur este vorba și despre așa ceva:

"Sigur este vorba de așa ceva, pentru că ele sunt documentate, Poliția a operat sute de arestări și există fișele întocmite de ministerul de interne francez pentru cei care sunt dovediți ca extremiști și făcând parte din grupări anarhiste.

Ei sunt acolo, sunt filmați. Problema este cum reușești să îi extragi dintr-o mulțime care protestează în mod pașnic împotriva urma unor măsuri economice greu de suportat. (...) Ei bine, dacă această revoltă bazată pe motive economice este deturnată și, spun eu, infiltrată inclusiv din punct de vedere politic, și sper să nu mai fie alt gen de filiere  care activează acolo, trebuie să înțelegem radiografia Franței astăzi", a subliniat Radu Tudor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.