Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Ungureanu: Un Rareş da Vinci sau un Gâdea de la Mirandola pot explica orice

Traian Ungureanu

Traian Ungureanu, europarlamentar PNL, face un comentariu sarcastic la pricepere românului la absolut orice. Plecând de la tragedia petrecută în clubul Colectiv, în urma căreia s-au născut zeci de scenarii, iar orice român ajunsese să vorbească mai ceva decât medicii sau pompierii, Ungureanu taxează felul în care nația noastră se pricepe la tot și la nimic. În plus, politicianul dă o tușă de ironie și la adresa a doi realizatori tv: Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, și Mihai Gâdea, de la Antena 3.

Citește și: Articol dur: „La Mărășești au murit 30.000 de români, pentru țară, în Colectiv, 60, pentru o bere!”

”Născut în România, Leonardo ar fi trecut neobservat. Geniul lui da Vinci ar fi fost condamnat la anonimat de o naţie care ştie în genere tot şi în detaliu restul.

E de la sine înţeles că orice eveniment public fericit sau nefericit apare doar pentru a verifica, iar, enciclopedismul nativ al românului. Oroarea de la Colectiv? După cîteva zile, a trebuit să admit că, în marea lor majoritate, amicii de terasă, şoferii de taxi şi vecinii de bloc sînt specialişti în chirurgie plastică. Lucru îmbucurător, competenţa acestor somităţi spontane e confirmată. După ce îşi revarsă gratuit coşul de informaţii, conferenţiarul ambulant lasă să-i scape în treacăt că amicul lui, chirurg şef la un mare spital, i-a dat dreptate: operaţiile se fac aşa cum spune el şi nu cum credeai tu, în micimea ta neinformată. Adevărat, de operat operează specialişti titraţi, dar singura lor menire e să confirme neasemuita pricepere a vecinului pe care l-ai întîlnit în pragul uşii. Nimic mai îndreptăţit, deci, decît nălucirea care te face să vezi, brusc, mulţimea din Piaţa Unirii îmbrăcată în halate albe.

Citește și: Raed Arafat nu a mai răbdat: Povestea luptei împotriva “sistemului”

Un Rareş da Vinci sau un Gâdea de la Mirandola pot explica orice. Morţii şi viii, dramele şi reuşitele, golful şi creştinismul - totul poate fi cercetat, răsturnat, descusut, întors pe cealaltă parte şi cu capul în jos. Sub masca bunei informări, lucrează porniri obscure: în primul rînd, dorinţa de a împrăştia mizeria. Nu există lucruri de neatins, situaţii private, oameni curaţi sau măcar acceptabili. Devine, astfel, mai limpede de ce sîntem o ţară demult logodită cu vorba în doi peri, cu minciuna sculptată şi cu depozitarul lor de drept, serviciile secrete. Piaţa defăimării e cu adevărat liberă. Calomnia e legalizată. Auzul fin şi bine dotat tehnic al interceptărilor ia locul legii din care face un moft solemn, aplicabil în funcţie de sezon şi de numele guvernării. O orbire gureşă trece drept politică. Ne închipuim că ştim tot şi, din acest motiv, nu pricepem nimic.”, e textul lui Traian Ungureanu de pe adevarul.ro

Citește și: Cele mai noi detalii despre Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.