Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor citează surse militare: Rusia va declanșa faza a doua a invaziei în Ucraina

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalist și analist militar, Radu Tudor, citează surse militare care susțin că Rusia a organizat faza a doua a invaziei în Ucraina. Întreg planul pregătit de Vladimir Putin seamănă cu cel pus în aplicare, înainte de începerea războiului.

”Potrivit unor surse militare, in ultimele 100 de zile, Rusia si Belarus au mobilizat un amplu dispozitiv cu trupe si tehnica la granita cu Ucraina.

Moscova a trimis zeci de garnituri de tren cu tancuri, blindate si artilerie, sub falsul pretext al unor “exercitii militare comune cu Belarus”.

O tara aflata in razboi nu are nici resurse nici timp sa faca exercitii. Este vorba despre o mobilizare de razboi, care anunta ofensiva Moscovei asupra Kievului.

Potrivit specialistilor militari, dispozitivul militar de invazie seamana cu cel pregatit de Putin inainte de 24 februarie 2022, data declansarii razboiului.

Vazand aceste evidente si monitorizand satelitar toate miscarile de la frontiera Ucraina/Belarus, liderii occidentali au fost informati de serviciile militare de intelligence privind o anticipare a unui val 2 al invaziei rusesti. Acesta ar putea avea loc in urmatoarele 100 de zile.

In aceste conditii, SUA au decis suplimentarea ajutorului militar dat Ucrainei cu o suma impresionanta : 3 miliarde de dolari.

Oficialii Departamentului Apararii al SUA au dezvăluit zilele trecute pachetul de capacități militare de peste 3 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să alunge invadatorii ruși de pe pământul lor.

„Războiul din Ucraina se află într-un punct critic în acest moment și trebuie să facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe ucraineni să continue să reziste agresiunii ruse”, a declarat Laura Cooper, Secretar adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia.

Pentru prima oara de cand SUA sprijina Ucraina impotriva invaziei rusesti, pachetul de sprijin contine vehicule blindate.

50 de vehicule de luptă M2-A2 Bradley, suficiente pentru a echipa un batalion de infanterie mecanizat ucrainean – vor veni cu 500 de rachete antitanc și 250.000 de cartușe de muniție de 25 mm.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.