Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, după ce cadavrul lui Prigojin a fost identificat: Kremlinul are tot interesul să se transmită această informație / Vom mai vedea astfel de execuții'

radu tudor

Cadavrul liderului grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost identificat de unul dintre comandanții grupării de mercenari. În procesul de identificare au fost decisive tatuajele, înălțimea cadavrului și fost lipsa unui deget la o mână, semn particular cunoscut al lui Prigojin. De asemenea, a fost identificat şi cadavrul lui Dmitri Utkin, principalul adjunct al lui Evgheni Prigojin la conducerea grupării paramilitare. Kremlinul are tot interesul să se transmită această informație cu prioritate, spune analistul militar Radu Tudor, care avertizează că „vom mai vedea astfel de execuții”.

"Kremlinul are tot interesul să se transmită această informație cu prioritate, să existe o amprentă de spaimă, de teroare care vine din partea lui Vladimir Putin pentru orice persoană care ar îndrăzni să i se opună, oricât de apropiată i-ar fi aceasta.

Moartea lui Prigojin și identificarea cadavrului, confirmarea faptului că despre el este vorba, este o lecție stalinistă pe care Vladimir Putin o de întregii societăți ruse în momentul de față.

Sunt convins că există o emoție extrem de puternică, dar și un val de spaimă și de teroare pe care rușii îl resimt atunci când se gândesc la Vladimir Putin. Vom mai vedea astfel de execuții.

Ele constituie un element ritualic în orice dictatură: 'cine îndrăznește să nu fie de acord cu mine sfârșește așa cum a făcut-o Evgheni Prigogin'.

Radu Tudor: "Mercenarii care se vor revolta vor avea aceeași soartă ca Prigojin. Alții se vor 'cuminți'"

Să nu uităm că acest personaj a fost inventat de Vladimir Putin, finanțat de Vladimir Putin și executa misiuni din ordinul său. Așadar, o răfuială între criminali la vârful statului rus.

O parte dintre apropiații și fidelii lui Prigojin se vor revolta și probabil vor avea aceeași soartă ca și patronul lor.

Alții se vor 'cuminți', vor intra în rândul altor armate private. Gazprom-ul tocmai ce a înființat o astfel de armată și vom vedea toți acești mercenari împrăștiați în noile structuri private, care execută misiuni murdare la comanda Kremlinului", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.