Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, informație crucială: România va avea un Comandament Multinațional al NATO din 2022

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor a adresat o întrebare oficialilor NATO, iar aceștia au confirmat faptul că începând cu anul 2022 în România va deveni operațional Comadamentul Multinațional Sud-Est.

Iată corespondența dintre Radu Tudor și oficialii NATO:

”Oana Lungu, purtătorul de cuvânt al NATO: Acum voi merge la următoarea întrebare, pe care am primit-o pe mail, din România, de la Radu Tudor, de la Antena 3. Întrebarea lui este: care este relavanţa acestui exerciţiu pentru consolidarea flancului estic al NATO şi când va deveni operaţional Comandamentul Multinaţional din România? Presupun că se referă la Comandamentul Multinaţional Sud-Est.

General-locotenent Brice Houdet, şeful de stat major al Comandamentului Suprem Aliat din Europa: Da, cred că cei de la Napoli pot răspunde la asta.

Locotenent colonel James Scott, purtător de cuvânt Comandamentul Suprem Aliat de la Norfolk, Virginia: Din câte ştiu, domnule general, acest lucru se va întâmpla în 2022. Dacă greşesc, voi reveni cu informaţia corectă.

General-locotenent Brice Houdet, şeful de stat major al Comandamentului Suprem Aliat din Europa: Mulţumesc. Referitor la modul cum este consolidat flancul estic al NATO, trebuie să vă spun că asta face parte din exerciţiu, deoarece, aşa cum am afirmat deja, am desfăşurat o parte din trupele angajate în exerciţiu în România. Însă vreau să declar din nou că suntem o alianţă defensivă.

În acest an, ne concentrăm în special asupra Mării Negre. Însă totul funcţionează prin rotaţie, însă în alţi ani vom merge în zona Mării Baltice, putem fi în Europa Centrală, putem fi în Europa Occidentală, putem fi în Oceanul Atlantic. Prin urmare, mergem peste tot unde este teritoriul nostru.

Oana Lungu, purtătorul de cuvânt al NATO: Permiteţi-mi să completez. Comandamentul Multinaţional Sud-Est a ajuns la nivelul operaţional iniţial şi acesta va fi vizibil în cursul Exerciţiului Steadfast Defender 2021, care va reprezenta un moment semnificativ pentru ei şi este de aşteptat să devină pe deplin operaţional în anii următori.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.