Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor pune întrebarea de 1000 de puncte: Austria ori minte, ori a spune un adevăr dezastruos pentru România

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor susține că declarația ministrului de interne austriac, Gerhard Karner, care a spus că imigranții ajung în România și pleacă apoi direct în Europa nefiind înregistrați, fie este o minciună colosală, fie arată un adevăr dureros despre modul în care funcționează autoritățile din România.

”Am citit cu mare atentie stirea de mai jos. Cancelarul Austriei fie minte de ingheata apele Dunarii la Viena. Fie spune un adevar absolut dezastruos pentru Romania, ca stat UE. E vorba despre faptul ca zeci de mii de migranti ar ajunge in Romania si ar pleca din tara noastra fara sa fie inregistrati undeva, la un punct de frontiera. Acest aspect trebuie lamurit cu maxima celeritate de Ministerul Afacerilor Interne din Romania in zilele urmatoare. Votul din 8 decembrie din Consiliul JAI nu trebuie sa ne prinda fara a lamuri deplin aceasta chestiune foarte grava.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

Karl Nehammer a lăudat Croația pentru felul în care gestionează granița externă a Uniunii și a criticat explicit România, Bulgaria și Ungaria că lasă migranți să intre ilegal în Europa.

„Nu simțim nicio presiune migraționistă din nordul Croației. Din moment ce Croația își protejează granițele într-o manieră exemplară, nu văd nicoo problemă aici. Țările vor fi votate individual (pentru acces în Spațiul Schengen – n.r.)”, a declarat Karl Nehammer, potrivit publicației Kleine Zeitung, care arată că veto-ul este îndreptat împotriva României și Bulgariei.

„Avem 100.000 de oameni care au trecut ilegal granița, dintre care 75.000 au traversat țări ca România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrați de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și va trebui să ne ocupăm de asta”, a mai spus cancelarul austriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.