Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor explică de ce Taiwanul trebuie susținut în conflictul cu China: 'Se separă apele: dictaturile cu dictaturile și democrațiile cu democrațiile'

Radu Tudor

Analistul Radu Tudor este de părere că Beijingul nu ar trebui să reacționeze cu măsuri militare după vizita președintelui Camerei Reprezentanților Statelor Unite în Taiwan.

„Șituația, din punct de vedere securitar în zona Mării Chinei de Sud este dificilă de foarte, foarte mulți ani. Gestul pe care îl face Nancy Pelosi este unul strict politic și Beijingul nu ar trebui să reacționeze cu măsuri militare la acest gest pe care îl face președintele Camerei Reprezentanților Statelor Unite. Cred că avem de-a face cu o un mesaj de raliere a tuturor democrațiilor lumii în fața unei ofensive fără precedent a marilor dictaturi Rusia și China.

Și este momentul în care majoritatea liderilor lumii ar trebui să adopte o astfel de atitudine și un astfel de mesaj. Poate și alții, lideri ai unor instituții internaționale, sau președinți de stat, sau șefi de parlamente ar trebui să se gândească să facă astfel de gesturi, pentru că este momentul în care toate democrațiile lumii trebuie să se așeze la aceeași masă și să transmită un mesaj ferm și foarte clar de avertisment dictatorilor. Rusia și China să nu se joace cu securitatea și cu pacea lumii.

Este o imixtiune foarte, foarte directă și brutală în deciziile de politică externă ale Statelor Unite. Chiar dacă am văzut un mesaj din partea Casei Albe în care președintele Joe Biden nuanțează foarte mult vizita președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în Taiwan, trebuie să înțelegem un singur lucru există o țară care dorește să aibă un destin separat de China comunistă și acest lucru trebuie respectat. Acolo sunt 22 de milioane de oameni. Taiwanul este o entitate care dorește libertate și democrație.

Ori chestiunea asta trebuie, într-un fel, sprijinită pe plan mondial. Și Statele Unite, ca lider al lumii libere, dau un semnal foarte, foarte serios în acest moment, după ce China, alături de Rusia, s-a implicat într-un război hibrid și într-un război ideologic extrem, extrem de dur, agresiv la adresa lumii occidentale. Așadar, e momentul în care se separă apele, dictaturile cu dictaturile și democrațiile cu democrație", a spus Radu Tudor la postul Antena 3.

Vezi si: Ambasada Chinei la București intervine în forță în mega-scandalul momentului: Suntem dispuși să depunem eforturi comune cu România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.