Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi, avertisment dur pentru Firea și Tudose: 'O să avem o tragedie! Legea privind clădirile cu risc seismic este blocată'

raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi trage un semnal dur de alarmă în privința clădirilor cu risc seismic și spune că ne îndreptăm spre o tragedie dacă nu se iau măsuri urgente. Liberalul face un apel la Gabriela Firea și la premierul Tudose să susțină adoptarea unui proiect legislativ privind clădirile cu risc seismic, despre care spune că este blocat în comisii de un an și jumătate:

„De mai bine de un an şi jumătate, adoptarea unui proiect de lege pe care l-am depus şi care ar rezolva problema clădirilor cu risc seismic aflate în pericol de prăbuşire este blocată în comisii. Proiectul legislativ a fost votat de Senat, dar zace în comisiile de la Camera Deputaţilor, în ciuda faptului că elementele esenţiale ale legii au fost agreate inclusiv cu Ministerul Dezvoltării. Locuitorii clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic ar fi obligaţi prin lege să părăsească imobilele, după ce statul le pune la dispoziţie o locuinţă provizorie, pe perioada executării lucrărilor de consolidare, costurile urmând să fie suportate de stat. Proprietarii încep procesul de returnare a fondurilor investite de stat în acest proces, în rate lunare, suma fiind rezonabilă. Aceste modificări legislative sunt esenţiale pentru că, din cauza actualului cadru legislativ, doar 70 de clădiri au fost consolidate în Bucureşti, de exemplu. Este dramatic că, așa cum a arătat-o și furtuna violentă din vestul României de duminică seara, autoritățile par să reacționeze doar după ce mor oameni ”.

Citește și: Tolontan 'aprinde' scandalul provocat de Daniel Dragomir: 'Atitudinea lui Cristoiu în raport cu SRI arată...'! Ce îi spune fostului colonel SRI

Conform unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO, Raețchi punctează că în timp ce proiectele de lege ale opoziției sunt tergiversate, cele ale PSD sunt adoptate cu rapiditate:

„Adoptarea acestui proiect este o chestiune de viaţă şi de moarte pentru bucureştenii care trăiesc în clădirile aflate în pericol de prăbuşire şi nu numai. Chiar şi cu cadrul legislativ potrivit, avem nevoie de 5-10 ani să rezolvăm problema, după ce legea este adoptată. Şi putem doar să ne rugăm să nu avem un cutremur puternic până în 2027, dacă legea e votată curând. De asemenea, sesizez că în timp ce iniţiativele legislative ale PSD sunt adoptate pe repede înainte de Parlament, cele ale Opoziţiei sunt ignorate şi blocate, chiar dacă în acest caz particular, în joc este viaţa oamenilor. Remarc şi faptul că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu s-a implicat deloc în acest proces, ca şi cum nu ar fi o urgenţă absolută a Bucureştiului. De aceea, fac un apel la premierul Tudose să renunţe la orgoliile politice şi să susţină în mod real adoptarea acestui act legislativ care ar rezolva o problemă vitală a Capitalei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.