Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: Avem două lupte, o luptă în interiorul României, pe care încet-încet o câştigăm şi lupta mondială, unde România participă

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Raed Arafat a declarat la digi24 că este important ca toate ţările lumii să fie sprijinite pentru a avea acces la vaccinul împotriva COVID-19, el subliniind că ţara noastră participă la această luptă.

”Când creşte numărul vaccinaţilor, transmiterea devine limitată, scade şi atunci avem automat mai puţine cazuri noi.  Vreau să subliniez un lucru, România nu trăieşte într-o bulă separată, nici Israel, nici Marea Britanie. Noi mergem foarte bine pe campania de vaccinare şi ne vaccinăm populaţia, dar întreg mapamondul trebuie să fie atent să  sprijine ţările sărace să se vaccineze şi să ajungă să se controleze situaţia la ele, fie că este vorba de ţări mari care au nevoie de sprijin, fie că este vorba de ţări care nu au acces la vaccin”, a declarat Raed Arafat la Digi24.
Arafat a precizat că, dacă ţările sărace nu îşi vaccinează populaţia, ar putea apărea noi tulpini are virusului, astfel că e necesar ca aceste ţări să fie sprijinite.
”Trebuie să le asigurăm vaccinul pentru că în zonele respective, cu cât situaţia este mai puţin controlată, cu atât posibilitatea de a apărea noi tulpini este mai mare. Avem două lupte, o luptă în interiorul României pe care încet - încet o câştigăm şi lupta mondială unde România participă şi ajută, deci România este implicată foarte serios. Mesajul trebuie să fie către toate ţările lumii să ajute ca vaccinarea să fie în număr cât mai mare pe Mapamond. Aşa putem controla integral pandemia”, a mai declarat Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.