Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat confirmă cel mai negru scenariu: 'Există acest pericol să apară, în orice moment, o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit, după întâlnirea cu reprezentantul OMS pentru a analiza situația gravă în care se află România, despre cel mai negru scenariu. Experții în sănătate se tem că din cauza numărului mare de persoane infectate din țara noastră ar putea să apară o nouă tulpină a virusului.

”Estimările depind de măsurile pe care le luăm și dacă ele se respectă. Există o creștere continuă, dar nu e atât de mare ca acum 2-3 săptămâni. Nu am ajuns la un platou. Chiar dacă ajungem la un platou, așa cum suntem azi, cifra e imensă și produce un impact asupra sistemului sanitar.

OMS a spus că cea mai importantă măsură e accelerarea campaniei de vaccinare. Tulpina nouă e favorizată de un număr mare de cazuri și de transmiterea virusului la scară mare. Există acest pericol să apară, în orice moment, o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi.”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.