Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat DESFIINȚEAZĂ impunerea certificatului de vaccinare: Va duce la discriminare și o piață a falsurilor

Facebook
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că impunerea unui certificat de vaccinare de care să fie condiționat accesul în țările membre UE și nu numai va duce la grave discriminări ale celor care fie nu au acces la vaccin, fie nu se pot vaccina din diverse motive. Arafat crede și că piața falsurilor va înflori.

Citește și: REVOLTĂ la IPJ Timiș - Subalternii șefului care a DEMISIONAT pentru că a amenințat un angajat cer REVENIREA acestuia pe funcție: E un PROFESIONIST

Este un vaccin pe care îl obţinem foarte greu - şi ştim că azi Pfizer a anunţat reducerea cantităţii livrate în Europa (compania a precizat că reducerea temporară este provocată de operaţiuni menite să crească capacitatea de producţie în primăvară, n.r.).

România va primi mai puţin decât i s-a promis, urmând să se revină în februarie la o cifră care să compenseze ce nu primim acum. La acest moment o astfel de discuţie poate să pună o presiune foarte mare pe oameni şi să discrimineze. Gândiţi-vă: dacă firma de aviaţie o să spună "nu urcaţi în avion decât vaccinat" însă nu aveţi acces la vaccin nici dacă doriţi să vă vaccinaţi, asta va crea o problemă foare mare.

Mai e un risc pentru turism: să iasă certificatele false de vaccinare. Orice criză de acest gen creează o piaţă şi piaţa certificatelor false va fi, cred, una foarte prosperă dacă va fi un motiv de discriminare. Mai bine abordăm altfel situaţia. Sunt convins că la nivelul UE se vor discuta toate aceste aspecte", a spus Raed Arafat, conform Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.