Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, despre primul român infectat cu coronavirus: Pe vapor au fost circa 150 de persoane depistate pozitiv

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Șeful ISU, Raed Arafat, a declarat joi, la Antena 3, după ce un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, că situația este serioasă întrucât pe vapor sunt deja 150 de cazuri de îmbolnăvire.

„In interiorul navei a fost o transmitere destul de intensa (a virusului), cifrele au depasit 150 de persoane depistat pozitiv. Romanul este unul din cei aproximativ 15 romani aflati de pe nava, majoritatea membri al echipajului. Speram sa fie ok, la marea majoritate trece fara efecte grave. Este un virus care se transmite aerian. Daca stai 10-15 minute discutand cu cineva fata in fata poti sa preie infectia”, a spus Arafat.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către MEDIAFAX.

Ministerul de Externe adaugă că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess pe care se află 17 cetățeni români, 15 membri ai echipajului și 2 pasageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.